Проблеми працевлаштування обговорили у Диканському районі

Спільне засідання постійних комісій Диканської районної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, інвестицій, підприємництва та управління майном; з питань аграрної політики, земельних відносин, екології та природокористування та з питань будівництва, промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики та житлово-комунального господарства відбулося у районному залі засідань. Депутати розглянули та ухвалили рекомендації представника «Солідарності» Станіслава Мухи щодо соціального захисту осіб з інвалідністю, професійної адаптації учасників АТО та працевлаштування молоді.

«На базі Диканського МНВК здобувають професію «Оператор комп’ютерного набору» 69 учнів 10-х та 11-х класів; за профілем «Автосправа» – 112 учнів. Триває робота з організації виконання державної програми професійної адаптації учасників антитерористичної операції з метою підвищення їх професійної майстерності та опанування нових професій для організації виробничих процесів. З початку дії програми навчання за робітничими професіями пройшли 11 учасників АТО. Виконуються заходи щодо соціального захисту осіб з інвалідністю. З початку року 1 особа з інвалідністю працевлаштована, 4 особи проходили професійне навчання. З метою підвищення конкурентоспроможності осіб з інвалідністю, фахівці служби зайнятості спільно з працівниками управління соціального захисту населення Диканської РДА та відділу «Диканське бюро правової допомоги» організовують семінари для осіб з інвалідністю, серед яких – «Профконсультаційний захід для осіб з особливими потребами» та «Професійна реабілітація та працевлаштування осіб з особливими потребами – турбота спільна», на яких були присутні 23 роботодавці.  Надано 111 профорієнтаційну послугу для 23 осіб з інвалідністю, що перебували на обліку в службі зайнятості. Постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення щодо можливості осіб з інвалідністю отримати робітничу професію в реабілітаційних установах сфери управління

Міністерства соціальної політики України. Протягом 1 кварталу 2019 року направлено двох осіб для навчання до Всеукраїнського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю за професією – оператор комп’ютерного набору. Головне, щоб ця робота тривала і надалі», – розповів Станіслав Муха.