Кременчуцькі активісти вшанували пам’ять Тараса Шевченка

З нагоди 158 річниці перепоховання праху Тараса Шевченка на Чернечій горі (м. Канів) кременчуцька громада зібралася біля пам’ятника Великого Кобзаря, аби вшанувати його пам’ять та покласти квіти до підніжжя монумента. Активну участь в урочистостях взяли і члени Кременчуцької міської організації партії «БПП «Солідарність».

«Тарас Шевченко понад усе любив Україну і боровся за її волю. Це прагнення сьогодні актуальне, як ніколи, адже наш народ розбудовує незалежну, демократичну, суверенну Україну; наші мужні воїни-патріоти боронять від ворога територіальну цілісність рідної країни», – наголосив  голова Кременчуцької міської організації партії «БПП «Солідарність» Володимир Пелипенко.

Перепоховання_Кременчук_2

Про символічні для історії незалежної України бібліографічні моменти з життя українського генія, поета, художника, мислителя і великого патріота розповіла бібліотекар міської дитячої бібліотеки Ірина Литвиненко, вірш продекламувала переможниця конкурсу Шевченківських читань, учениця ЗОШ №16 Аліна Щербак.

«Сповнені любов’ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним з натхненням звучать слова Тараса і сьогодні. Він – джерело українського духу, який допомагає дихати і рухатися вперед», –  зазначив депутат Кременчуцької міської ради Дмитро Лозовик.

На знак любові та шани до Генія українського народу до підніжжя пам’ятника Шевченку урочисто поклали вінки та квіти.