У Кременчуці та Гадячі тривають весняні толоки

Весняну толоку з відновлення та догляду за зеленими насадженнями організували активісти Кременчуцької міської організації партії «БПП «Солідарність». Учасники акції здійснили прополку насаджень дворічної сосни біля Кременчука.

«Насіння сосни у Кременчуцькому лісництві висіяли минулого року, тож нині саджанці треба було звільнити від бур’янів. Прополювання саджанців – справа непроста. Роблять це винятково вручну, адже технікою можна пошкодити молоді деревця. Крім того, серед високих бур’янів розгледіти 5-сантиметровий саджанець важко, тож бур’яни доводиться висмикувати руками. Але для всіх, хто взяв участь в акції, робота була справжнім відпочинком», – розповів голова Кременчуцького міського осередку партії «БПП «Солідарність» Володимир Пелипенко.

Сосни_Кременчук_2

Активісти Кременчуцької «Солідарності» вже не вперше беруть участь в акції з відновлення зелених насаджень. Минулого року партійці висаджували саджанці білої акації поблизу села Соснівка Кременчуцького району, де в результаті масштабної пожежі було знищено 36,4 га лісу.

«Ліс – одна з найважливіших частин світової екологічної системи, і берегти та плекати його – обов’язок кожного. Саме тому ми переконані: до подібних акції потрібно залучати якомога більше людей»,  – зазначив Володимир Пелипенко. За його словами, проводити подібні акції планують і надалі, адже догляд молодим соснам буде потрібен протягом кількох років, поки дерева не досягнуть метрової висоти. Тому роботи на території лісового господарства вистачить.

Квіти Гадяч_1

Продовжують весняні толоки і активісти Гадяцької міської організації партії «БПП «Солідарність». Цього разу гадяцькі партійці висаджували весняні квіти та облаштовували квітник у міському парку: закупили 50 саджанців різноманітних весняних квітів та долучили до висадки небайдужих містян.