У Хоролі відзначили 25-річчя з дня утворення Міжрегіонального центру перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців

Хорольський Міжрегіональний центр перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців – один із 3-х закладів, які були реорганізовані в рамках українсько-німецького співробітництва. Цей навчальний заклад має майже сімдесятилітню історію. За цей час він неодноразово змінював свою назву: Школа механізації сільського господарства, Професійно-технічне училище № 5, Середнє професійно-технічне училище № 5, Середнє професійно-технічне училище № 45. Сьогодні Міжрегіональний центр професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців є державним професійно-технічним навчальним закладом третього атестаційного рівня, що здійснює ступеневу підготовку робітників високого рівня кваліфікації з числа випускників закладів загальної середньої освіти, а також підготовку за освітньо-професійним рівнем «молодший спеціаліст» з числа випускників професійно-технічних навчальних закладів регіону. Центр здійснює курсову підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації працюючих робітників і незайнятого населення, в тому числі і звільнених у запас військовослужбовців, учасників операції об’єднаних сил.

Ювілей ПТУ_Хорол_3

«За кошти уряду ФРН було створено матеріально-технічну базу, ряд фахівців училища пройшли стажування на підприємствах Німеччини та отримали досвід для роботи в цьому форматі. За 25 років роботи Міжрегіонального центру було підготовлено близько 7 000  кваліфікованих робітників та молодших спеціалістів, 150 осіб здобули повну вищу освіту із спеціальностей «облік і аудит», «фінанси», «технологія переробки та консервування молока» у навчально-консультативному пункті Сумського національного аграрного університету, що діяв на базі Міжрегіонального центру», – розповіла голова Хорольської районної ради, представник партії «БПП «Солідарність» Віра Мартюк.

До річниці створення Центру відкрито майданчик з міні-футболу зі штучним покриттям. Відразу ж відбувся футбольний турнір, в якому взяли участь 9 футбольних команд з Хорола та Хорольського району.