Полтавська обласна рада виділить 200 тис. грн на виготовлення проекту спорудження металевого мосту у селі Федорівка

12 липня депутат обласної ради від партії «БПП «Солідарність» Юрій Тимоха взяв участь у засіданні комісії з питань ЖКГ, енергозбереження, будівництва, транспорту і зв’язку Полтавської обласної ради. Він не є членом цієї комісії, але не міг залишитись осторонь розгляду звернення Федорівського сільського голови. Воно стосувалося вирішення проблеми мосту через Орчик.

3

«Аварійність мосту через Орчик — одне з найболючіших питань для Федорівської громади. Міст — єдиний спосіб дістатися з одного боку села в інший. Але по ньому навіть ходити небезпечно, не те що їхати машиною і, тим більше, шкільним автобусом. А для об’їзду потрібно зробити гак у 10 кілометрів», — розповів Юрій Тимоха.

Сільська рада неодноразово вивчала це питання. Юрій Тимоха також виїжджав на місце і консультувався зі спеціалістами. Найдоцільніший із варіантів — спорудження металевої конструкції. Вартість розробки проектно-кошторисної документації становить від 250 до 300 тис. грн. Таких коштів у сільському бюджеті немає. Тому сільський голова і звернувся до обласної ради з проханням виділити 200 тис. грн на співфінансування.

«На засіданні Юрій Тимоха розповів депутатам про ситуацію і доніс до них позицію Федорівської громади. Було багато запитань і дискусій. Але це – нормальний робочий процес. Найголовніше, що йому вдалося переконати членів комісії, і вони ухвалили відповідне рішення. Юрій Тимоха впевнений, що у Федорівці вже скоро буде зручний міст, на який заслуговують місцеві мешканці», — розповіла керівник громадської приймальні Карлівської районної організації партії «БПП «Солідарність» Ганна Гора.