У Карлівському районі дві сільскі ради утворять ОТГ

Обговорення щодо об’єднання сіл Ланна та Нижня Ланна Карлівського району тривали не один місяць. Врешті, громада всетаки вирішила створити ОТГ. Серед ініціаторів громадських слухань з обєднання були й активісти районного осередку партії «БПП «Солідарність»: депутат обласної ради Юрій Тимоха та депутат районної ради Олександр Солодовник. Нині ж тут готуються до перших виборів. Тим часом, не чекаючи офіційно затвердженої ОТГ, люди роблять конкретні кроки для вирішення проблем, які тут давно зависли в повітрі. Днями всі гуртом прибирали паркову зону в Нижній Ланні, а це три з половиною гектари.

timoxa

«Більше 30 років цей парк ніхто не прибирав, хоча таку територію можна з користю використовувати. До прибирання долучилися 80 небайдужих людей. Підтримали таке прибирання й представники партії «БПП «Солідарність». Депутат Полтавської обласної ради Юрій Тимоха із радістю взяв участь у заході. Працював протягом дня і надав 9 одиниць техніки, а також необхідний інвентар. Працювали і сільські голови Ланни та Нижньої Ланни Олег Сліченко та Валерій Шандиба», — розповіла керівник громадської приймальні Карлівської районної організації партії «БПП «Солідарність» Ганна Гора.

2

Ганна Гора додає: приклад Ланни та Нижньої Ланни показує один із головних плюсів децентралізації.

5

«Об’єднавшись, набагато простіше вирішувати проблеми, які роками турбували села. Крім того, Юрій Тимоха запевнив, що це не перше і не останнє спільне прибирання. До осені маємо навести лад на території всієї об’єднаної громади», — зазначила Ганна Гора.